Siirry sisältöön

Saavutettavuus

Saavutettavuus

Pyörätuoli

Pyörätuoliluiska on pääsisäänkäynnin yhteydessä. Ulko-ovella on pieni 3 cm kynnys, jonka ylitse pääsee myös sähköpyörätuolilla.

Kaikkiin kolmeen saliimme pääsee sisäkautta aulasta. Saleissa 1 ja 3 on alimmalla rivillä invapaikat, joista voi siirtää penkit sivuun pyörätuolin tieltä, salissa 2 pyörätuolille on oma penkitön invapaikka.

Poistuminen kaikista saleista tapahtuu sisäänkäyntiaulan ja pääsisäänkäynnin kautta, siis samaa reittiä kuin tullessa.

Pyörätuolilla liikkuva asiakas ja hänen avustajansa pääsevät elokuviin yhden lipun hinnalla. Paikat voi varata verkkokaupasta ennakkoon ja maksaa kassalla saapuessa. 

Induktiosilmukka

Saleissa 1 ja 3 on induktiosilmukka. Saliin 2 myös tulossa.

Huom. salin 1 induktiosilmukkalaitteisto epäkunnossa, korjauksessa.

Kuvaileva tekstitys

Kotimaisiin elokuviin on melkein kaikkiin saatavilla suomenkielinen kuvailutekstitys huonokuuloisille. Tässä normaalin dialogin lisäksi on tekstitetty myös muita tarinalle merkityksellisiä ääniä.

Esitämme syksystä 2023 lähtien kotimaiset elokuvat suomenkielisellä kuvailutekstityksellä, jos sellainen on saatavilla.

Kuvailutulkkaus

Kuvailutulkkaus auttaa näkövammaista asiakasta nauttimaan elokuvasta. Kuvailutulkkauksella tarkoitetaan äänitettä, jossa kuvailutulkki sanallistaa valkokankaan tapahtumat, henkilöt ja näkymät. Kuullaksesi äänitteen tarvitset omaan puhelimeesi tai muuhun älylaitteeseen MovieReading -sovelluksen, johon ladataan kyseisen elokuvan äänite ennen elokuvan alkua. Näytöksessä tulkkaus käynnistyy automaattisesti ja on kuunneltavissa kuulokkeilla. Kuvailutulkkaus teetetään nykyään lähes kaikkiin kotimaisiin elokuviin Suomen elokuvasäätiön tuella. Lisätietoa näytöksistä, joihin kuvailutulkkaus on saatavilla, saat henkilökunnaltamme.

WC-tilat

Erillinen inva-WC sijaitsee aulassa muiden wc-tilojen yhteydessä.

Avustajat

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät avustettavan seurassa elokuviin yhden lipun hinnalla, mutta edellytämme avustajakortin esittämistä (esim. EU-vammaiskortti A-merkinnällä). Paikat voi varata verkkokaupasta ennakkoon, maksu kassalla saapuessa. 

Tervetuloa elokuviin!

Lisätietoja:

Puh. 040 5826606 / Mervi